Lieldienas bez olām? Jūs varat! Šīs ir divas jautras vistas olu alternatīvas.

Sirakūzas (ASV) - "Nepieciešamība ir izgudrojumu māte." Šis teiciens nav nemaz tik pārspīlēts. Amerikā pašlaik putnu gripas dēļ trūkst olu, turklāt tieši pirms Lieldienām. Taču šie radošie risinājumi joprojām varētu glābt svētkus daudziem.

Organizācijas "This is CNY" dalībnieki ar prieku apgleznoja savus Lieldienu vārītos kartupeļus.
Organizācijas "This is CNY" dalībnieki ar prieku apgleznoja savus Lieldienu vārītos kartupeļus.  © Fotomontage: Screenshot: x.com/ThisisCNY

Kā ziņo ziņu portāls"NewsX", neskaitāmi influenceri sociālajos medijos šobrīd izplata savu veidu, kā glābt Lieldienas Amerikas Savienotajās Valstīs. Vistu olas pēdējos gados ir kļuvušas arvien dārgākas, padarot tradicionālās olu medības valsts svētkos par dārgu pasākumu.

Risinājums ir vienkāršs! Daži amerikāņi ir apsekojuši savas mājas vai dārzus un atraduši olām līdzīgas alternatīvas, kas no pirmā acu uzmetiena neatšķiras no dzīvnieku modeļa. Pašreizējā tendence ir "Lieldienu kartupeļi". Organizācija "This is CNY" Ņujorkas štatā ir uzsākusi kampaņu, kurā darbinieki nelielā izaicinājumā cenšas izveidot "pasaulē skaistāko Lieldienu vārīto kartupeli".

Viņi parāda sava eksperimenta norisi un vēlāk arī rezultātussociālajā plašsaziņas līdzekļu platformā X , un, ja nezinātu, varētu domāt, ka patiesībā tur bija īstas mazas Lieldienu olas.

Pārtikas blogeru duets izrāda zemesriekstu sviesta Lieldienu olas

Mājās gatavotās zemesriekstu sviesta olas izskatās vienkārši scrumptious!
Mājās gatavotās zemesriekstu sviesta olas izskatās vienkārši scrumptious!  © Fotomontage: Screenshot: instagram.com/crowded_kitchen

Vēl viena ideja nāk no divām Instagram kanāla "crowded_kitchen" pārtikas blogerēm Lexi Harrison un Beth Sinclair.

Kopā kā māte un meita viņas jau gandrīz desmit gadus iedvesmo savus divus miljonus fanu visā pasaulē ar jaunām un radošām receptēm .

Piemēram, viņas publicēja arī savu versiju, kā glābt "bez olu" Lieldienas, un pats labākais ir tas, ka viņu gatavotās olas, izmantojot tikai dažas sastāvdaļas, ir pat ēdamas un ļoti viegli pagatavojamas!

Lai pagatavotu "pildījumu", jums vienkārši nepieciešams nedaudz zemesriekstu sviesta, milti, cukurs, nedaudz kļavu sīrupa, vaniļas ekstrakts un sāls. Pēc tam šīs sastāvdaļas sajauc kopā, lai veidotos vienmērīga masa, un ar karoti veido "mīklu" olu veidnē. "Korpusu" veido izkausēta baltā šokolāde, kurā zemesriekstu olas vēl ir jāmērcē. Un voilà: jums ir neatvairāmas zemesriekstu sviesta Lieldienu olas.

Ja vēlaties, varat arī izrotāt gardumus ar pārtikas krāsvielām vai citiem papildinājumiem - jūsu radošumam nav robežu.